Veiligheidskeuring

Tot circa 10 jaar geleden werden alle installaties in uw woning bij een aan- of verkoop gekeurd door de energiebedrijven. Hierdoor bleef de kwaliteit van de installaties op peil, omdat er bij gevonden gebreken direct maatregelen genomen moesten worden door de huiseigenaar. De energiebedrijven hadden namelijk de mogelijkheid om u simpelweg niet aan te sluiten op de energievoorzieningen zoals gas en water, zolang de problemen niet waren opgelost.

Door de privatisering van deze bedrijven is de veiligheidscontrole helemaal weggevallen; hierdoor beginnen de gevolgen na 10 jaar langzaam zichtbaar te worden en dat zal in de komende jaren alleen maar erger worden. Momenteel voldoen naar schatting de gas- en elektrische installaties in zeven van de tien woningen niet meer aan de huidige veiligheidseisen. Vaak is er zelfs sprake van een ronduit gevaarlijke situatie met brand- of ontploffingsgevaar. Het is daarom verstandig om uw gas en elektra periodiek te laten inspecteren, zeker als u een nieuwe woning koopt.

Ook voor bedrijven verzorgen wij een veiligheidskeuring die is gebaseerd op de normering  NEN-EN 50110 / NEN3140. Er wordt dan gecontroleerd op de risico’s met betrekking tot brandveiligheid, aanrakingsgevaar en bedrijfscontinuïteit. Na controle ontvangt u een rapportage welke u kunt overleggen aan de verzekeringsmaatschappij. Het verdient aanbeveling om deze inspectie periodiek te herhalen (om de 5 jaar).

Totaaltechniek Brabant beschikt over deskundige en voor hun vak gecertificeerde adviseurs die uw woning  of bedrijf grondig komen controleren. Zo bent u verzekerd van een goedgekeurde en veilige installatie.

Veiligheidskeuring-2 Veiligheidskeuring