Centrale antenne / Digitale tv

Ondanks het digitale tijdperk waarin wij leven, zijn er nog steeds heel veel mensen die op de ‘ouderwetse’ manier televisie kijken. Een perfect werkende centrale antenne installatie is hierbij van cruciaal belang, want niets is zo vervelend als een slechte kwaliteit beeld of storingen; het kijkcomfort neemt af en er ontstaan irritaties.

Steeds vaker komen er ook extra tv-schermen in huis, bijvoorbeeld in de slaapkamer, werkruimte of op zolder. Hiervoor dienen extra kabels aangelegd te worden met extra televisie-aansluitingen. De manier van aanleg is hierbij extra belangrijk om te voorkomen dat de beeldkwaliteit achteruit gaat.

Sommige situaties eisen een signaalversterker zodat er een scherp beeld tevoorschijn komt, maar in andere gevallen kan dit juist een negatieve invloed hebben. Door de versterker strategisch te plaatsen, bent u gegarandeerd van een goed beeld. Hierbij dient echter wel rekening gehouden te worden met de lengte van de kabels en het aantal aansluitpunten. Elk aansluitpunt en elke meter kabel heeft een bepaalde weerstand (impedantie); hoe langer de kabel hoe hoger het kwaliteitsverlies.

Ook voor digitaal tv kijken is het belangrijk dat de bekabeling in orde is. Door een slecht signaal kan het voorkomen dat uw digitale ontvanger niet goed functioneert. Indien het nodig is om extra bekabeling aan te leggen voor het aansluiten van digitale ontvangers die op glasvezel zijn aangesloten, kunnen wij u een passende oplossing bieden.

Totaaltechniek Brabant kan u hierbij prima adviseren en zorgen voor een prima werkende installatie, waardoor het comfort gewaarborgd blijft. Wij maken voor u een passende en vrijblijvende prijsindicatie.

centrale antenne