Domotica

De laatste eeuw is er veel veranderd op het gebied van wonen. Onze behoefte aan comfort, privacy en veiligheid is enorm toegenomen, onze wooneisen worden steeds hoger en er is een sterke behoefte aan communicatie. Elektriciteit bracht de grootste verandering met zich mee. Talloze nieuwe producten werden ontwikkeld die nu tot ons dagelijks leven behoren en waar we niet meer zonder kunnen. Denk aan de stofzuiger, telefoon, televisie, keukenapparatuur en verlichting.domotica

In deze nog jonge eeuw staan we weer voor een grote ommezwaai. De afgelopen tien jaar zijn de functies van de woning veranderd. Was het huis voornamelijk een plek om te wonen, te slapen en te eten, nu moet eenhuis multifunctioneel zijn. Wonen, slapen, eten, studeren, communiceren en werken, het dient allemaal mogelijk te zijn.

Ook in ons gedrag als consument werd een nieuwe tendens zichtbaar. Winkelen en bankieren doen we tegenwoordig steeds vaker vanuit ons huis. Via de computer bestellen we boodschappen bij een supermarkt, huren een film of sluiten een lening af. Telewerken en wereldwijd surfen op het internet: het zijn toepassingen die zich nog steeds in een snel tempo ontwikkelen. Voor deze nieuwe functies is steeds meer elektrotechniek en elektronica nodig. Om al deze systemen en apparaten te kunnen gebruiken, moeten onze huizen voorzien zijn van veel meer stopcontacten en aansluitingen.

Veel apparaten en systemen werken soms nog apart, maar de komende jaren zullen ze geïntegreerd worden. Deze intelligente systemen die het comfort, de efficiency en de communicatie in uw huis verhogen, noemen we DOMOTICA. Dit woord is samengesteld uit het Latijnse ‘domus’ wat ‘huis’ betekent en het woord ‘telematica’ dat een samentrekking is van telecommunicatie en informatie.

Het vereist specifieke expertise om technische functies te integreren tot praktische aanpassingen in combinatie met expertise en creativiteit. Juist daarom houden wij ons bij Totaaltechniek Brabant graag met domotica bezig. We hebben ICT-specialisten binnen ons team die gewend zijn softwarematig te denken en die de totale besturing van een installatie voor u realiseren. Wij maken hiervoor graag een vrijblijvende afspraak met u.